Práve teraz - LUXUSNÉ HODINKY ZADARMO pri nákupe nad 39,99 €. Doprava zadarmo nad 45 €

Recepty na sladké Vianoce

Rozplánujte si pečenie podľa adventných týždňov a zažite nádherné Vianoce. Ako na to vám prezradíme v nasledujúcom článku.

 

1. Adventný týždeň - Perníky

Táto medová klasika je základom Vianoc. Sú jednoduché na prípravu a k zdobeniu môžete prizvať aj vašich najmladších pomocníkov. 

01

Ingrediencie

650 g hladkej múky

250 g práškového cukru

50 g masla150 g medu

3 vajcia

1 lyžička perníkového korenia (škorica, klinčeky, aníz)

2 lyžičky sódy bikarbóny

4 – 5 lyžíc mlieka (podľa potreby)

 

Rozohrejte med a pridajte maslo.

Zmiešajte ostatné suroviny a zapracujte do nich med.

Vypracujte jemné (nie veľmi tuhé) cesto.

Cesto odložte na chladné miesto a nechajte ho odpočinúť jeden deň.

Na druhý deň cesto rozvaľkajte na hrúbku 0,5 cm a môžete začať vykrajovať figúrky. (vytvorte si sladký Betlém vďaka našim formičkám)

Pripravené medovníčky nechajte piecť dozlatista.

 

Cukrová poleva

140 g práškového cukru

1 bielok

Pár kvapiek citrónovej šťavy

           

Suroviny spolu zmiešajte do požadovanej hustoty.

ASTOREO TIP: Pre mäkkučké medovníčky k nim do nádoby vložte jedno prekrojené jablko.

 

 

2. Adventný týždeň – Vanilkové rožky a linecké pečivo

Krehké a návykové stálice Vianočného stola. Pokiaľ máte každoročne problém s perfektným tvarom, tento rok si zakúpte našu formu na pečenie a vaše rožky budú dokonalé.

02

Ingrediencie

400 g hladkej múky

1 ks Smetol

60 g práškového cukru

160 g mletých orechov

 

Suroviny spolu vyhneťte do hladkého cesta.

Následne vytvarujte do požadovaného tvaru alebo použite našu formu.

Rožky vložte do rúry a nechajte piecť dozlatista

Ešte teplé obaľte vo vymiešanom práškovom a vanilkovom cukre

 

ASTOREO TIP: Ak máte doma veľkých maškrtníkov, konce môžete ponoriť do roztopenej čokolády.

 

 

 3. Adventný týždeň – Kokosové pusinky

Krehké na povrchu a mäkké vo vnútri.

03

Ingrediencie

2 bielky

125 g práškového cukru

125 g kokosovej múčky

 

Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh.

Pridajte práškový cukor a šľahajte nad parou, kým nie je zmes hustá.

Po odstavení z pary pridajte kokosovú múčku a zľahka premiešajte.

Nechajte zmes vychladnúť a následne môžete začať na plech nanášať kopčeky za pomoci lyžičky alebo cukrárenského vrecka.

Pusinky sa pečú v mierne vyhriatej rúre dozlatista.

 

ASTOREO TIP: Pokiaľ je pre vás hnetenie, šľahanie či miešanie náročné, zakúpte si robota Sencor, ktorý prácu zvládne ľavou – zadnou.