Upečte si banánový chlieb, chrumkavé rožky alebo cesto na pizzu v domácej pekárničke!
Banánový chlieb
Tento sladký chlieb z banánov si jednoducho zamilujete.
![]() |
Ingrediencie:
|
Postup:
-
Vložte do nádoby olej, vajcia, jedlú sódu, roztlačené banány, cukor, hladkú múku a kypriaci prášok.
-
Pekárničku nastavte na režim cesto a nechajte chvíľu miešať.
-
Nastavte na 50 minút program pečenia.
-
Po uplynutí času sa na chlieb pozrite. Ak nebude kôrka upečená dozlata, nechajte ho piecť ďalších 15 minút. Nádobu potom vyberte z pekárničky a nechajte 10 minút chladnúť.
Rožky a žemle
Vychutnajte si ešte teplé rožky a žemle z domácej pekárne.
![]() |
Ingrediencie:
|
Postup:
-
Z uvedených ingrediencií pripravte cesto a rozdeľte ho na 12 kúskov v tvare menšej guličky.
-
Jednotlivé kusy položte na vymastený plech. Vezmite si k vykrajovač a do každej žemle vykrojte stred 1 cm do hĺbky. Potom ich rozdeľte pomocou noža na 6 častí.
-
Na pripravené žemle dajte potravinovú fóliu a nechajte ich približne hodinu kysnúť na teplom mieste.
-
Odstráňte zo žemlí fóliu, potrite ich trochou mlieka a zasypte múkou.
-
Trúbu nahrejte na 180°C. Žemle v nej potom pečte asi polhodiny, pokiaľ nebudú upečené dozlata.
Cesto na pizzu
Zabudnite na mrazenú pizzu a pripravte si cesto, ktoré chutí ako z talianskej reštaurácie.
![]() |
Ingrediencie:
|
Postup:
-
Vložte uvedené ingrediencie do nádoby a do dávkovača na droždie vložte sušené droždie. Zvoľte zodpovedajúci program a hmotnosť na pekárne a prístroj zapnite.