Najobľúbenejšie krémové polievky

Prinášame vám 3 najchutnejšie recepty na krémovú polievku, ktorá v chladných dňoch zasýti a zahreje. Základom každej polievky je tyčový mixér, ktorý nájdete na Astoreo.

 

Brokolicová polievka

Najtypickejšia krémová polievka, ktorú musí milovať naozaj každý. Príjemná chuť brokolice spojená s lahodnou smotanou vám zaručene dodá silu a energiu.

01

Ingrediencie

500 g brokolice

500 ml zeleninového vývaru

1 ks malá cibuľa

3 menšie zemiaky

200 ml smotany na varenie

 

Postup

  1. Brokolicu rozdeľte na malé kúsky.
  2. Na oleji si opražte cibuľku.
  3. Keď je cibuľka opražená, do hrnca pridajte nakrájané zemiaky a zalejte zmes horúcim vývarom.
  4. Varte zemiaky pokiaľ nebudú skoro uvarené a pridajte do hrnca brokolicu.
  5. Následne nechajte variť kým brokolica a zemiaky úplne nezmäknú.
  6. Vezmite si tyčový mixér a všetko spolu zmixujte.
  7. Do rozmixovanej polievky nalejte smotanu na varenie, nechajte prejsť varom a môžete podávať.

 

FIT TIP: Pokiaľ držíte diétu, vynechajte smotanu na varenie. Polievka je vynikajúca v oboch prípadoch.

 

Šampiňónový krém

Ten pravý obed pre labužníkov.

02

Ingrediencie

500g šampiňóny

200 ml smotana na varenie

500 ml vývar (zeleninový, ale chutí výborne aj s hovädzím)

1 malá cibuľa

1 cesnak

soľ

korenie

 

Postup

  1. Šampiňóny očistite od šupky a nakrájajte na menšie plátky, nie však veľmi tenké.
  2. Na panvici si orestujte cibuľu a cesnak (cesnak dajte do panvice ešte keď je olej studený, pustí do oleja tú správnu chuť).
  3. Keď je cibuľa orestovaná, pridajte šampiňóny, dochuťte ich a nechajte ich variť, kým nebudú hotové.
  4. Zalejte šampiňóny vývarom a priveďte polievku k varu.
  5. Vezmite mixér a celú zmes poriadne rozmixujte.
  6. Na záver prilejte smotanu podľa chuti, nechajte prejsť varom a skvelý obed je na svete.

 

TIP: Na začiatku varenia si odložte zopár malých kúskov šampiňónov, ktoré samostatne opražte. Hodia sa na finálne dozdobenie.

 

Hokkaido polievka – októbrový must – have

03

Ingrediencie

1 dyňa hokkaido (cca 600g)

1 cibuľa

500 ml zeleninový vývar

3 strúžiky cesnaku

kyslá smotana (na dozdobenie)

soľ

korenie

 

Postup

  1. Hokkaido prekrojte na polovicu, vyberte semienka a zbavte sa šupky. Takto pripravené ho následne nakrájajte na malé kocky, aby sa čo najrýchlejšie uvarili.
  2. V hrnci si na oleji pripravte cibuľu a cesnak, ktoré restujte dozlatista.
  3. K cibuli a cesnaku pridajte hokkaido a nechajte minútu orestovať.
  4. Prilejte polovicu vývaru a nechajte chvíľu podusiť pod pokrievkou.
  5. Keď hokkaido zmäkne, môžete doliať zvyšok vývaru a nechajte povariť.
  6. Zmes pomixujte a ak bude polievka príliš hustá, pridajte trochu vody.
  7. Podávajte teplú a s kopčekom kyslej smotany navrchu.